KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?


Ako sme zistili – veeeľmi veľa. Doslovne aj obrazne. Aj my sme sa rozhodli tento rok zapojiť do celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

Cieľom tohto milého projektu je potešiť a obdarovať seniorov v domove dôchodcov. Naša námaha vynaložená na prípravu krabíc je v porovnaní s radosťou v očiach starkých minimálna.

A presne o tom sú Vianoce – o spolupatričnosti a vzájomnej pomoci ľuďom, ktorí možno nedostávajú toľko lásky a pozornosti ako iní.

S nápadom zúčastniť sa tejto úžasnej aktivity prišla naša projekťáčka Olena, ktorá to u nás v Lexike celé zorganizovala.

SKROMNÝ NÁPAD


Iniciátorka tejto jednoduchej, ale veľmi efektívnej myšlienky je mladá mamička. Začalo to nevinne. Hľadala možnosť, ako spríjemniť Vianoce osamelým starkým – založila skupinu na Facebooku a oslovila známych, aby sa zapojili a pripravili pre nich darček.

Vtedy ešte netušila, ako sa jej skromný nápad ujme. Z plánovaných 30 balíčkov sa vyzbieralo nakoniec až 800. Nasledujúci rok sa nápad rozšíril po celom Slovensku. Konečným číslom bolo neuveriteľných 22 000 krabíc plných voňavých, teplých, mäkkých, sladkých i slaných drobností.

Naša vendorka Eva pri odovzdávaní krabíc

Tento rok sa koná už 3. ročník a záujem obdarovať seniorov ani tento rok neutícha. Práve naopak. Balíčky môžete odovzdať do nedele, 6. decembra.

Viac o výzve nájdete na tejto stránke.  

 

DARUJTE RADOSŤ


Každý potrebuje pocítiť, že na nich niekto „tam vonku“ myslí. Platí to počas celého roka, no v období  Vianoc je tento pocit ešte intenzívnejší.

Ak by ste sa radi zapojili do podobného projektu, uvádzame pár inšpirácií:

🎁 Vianočný obdarovací stromček
🎁 Projekt vianočné balíky 2020
🎁 Milý Ježíšku (projekt v rámci Česka i Slovenska)
🎁 Darujte Vianoce
🎁 Vianoce z krabičky
🎁 Vianočný zázrak
🎁 Vianočná pošta pre seniorov
🎁 Niektoré veci si nechce priať nikto z nás (pomoc ľuďom bez domova)
🎁 Adoptuj si posteľ
🎁 Skutočný darček