VIANOČNÉ VINŠE PRE KAŽDÉHO


Vianočné, resp. novoročné pozdravy majú dlhú históriu. Na papyrusoch si ich vymieňali už v starovekom Egypte. Podobne aj v Číne dodržiavali túto tradíciu, preferovali však červený podklad. Prvá dochovaná pohľadnica pochádza z roku 1611. Adresátom bol anglický kráľ Jakub I. No a napokon v roku 1843 uzrela svetlo sveta prvá komerčne tlačená vianočná pohľadnica.

prvá tlačená vianočná pohľadnica z roku 1843

Rozposlali ste už tento rok pohľadnice vašim blízkym či obchodným partnerom? Je totiž najvyšší čas!

Či už zvolíte tradičnú pohľadnicu, papyrus alebo modernejšiu elektronickú verziu, zozbierali sme pre vás niekoľko námetov na vianočné a novoročné vinše.

INŠPIRÁCIE NA VINŠE


📨 Príjemné prežitie vianočných sviatkov, v novom roku mnoho dobrých myšlienok, veľa chuti do práce a pevné zdravie želá…

📨 Ďakujeme za úspešnú spoluprácu v roku 2020. Počas vianočných sviatkov si oddýchnite od každodenného stresu a užite si pohodu v kruhu najbližších.

📨 Spokojné prežitie vianočných sviatkov a veľa osobných i pracovných úspechov novom roku želá…

📨 7 úspešných dní v každom týždni, 52 týždňov naplnených láskou, 12 mesiacov pevného zdravia a šťastia po celý rok praje…

📨 Fujavicu šťastia, víchricu pohody, závej radosti, len malú vločku všedných starostí a hlavne lavínu zdravia a lásky v novom roku želá…

📨 Všetko krásne v novom roku, dobrých ľudí popri boku. Veľa šťastia, veľa zdravia, nech sa všetky plány zdaria.

📨 Veselé Vianoce a šťastný nový rok prichádzam priať, aby človek človeka vždy mal rád, aby jeden druhému viac šťastia prial, aby ten nový rok za to stál.

📨 Vinšujem vám to, však viete čo, aby ste sa dostali tam, však viete kam, aby ste sa radovali s tým, však viete s kým, aby ste mali mnoho toho, však vy dobre viete čoho.

📨 Vôňa medu, ihličia, dobrôt plný stôl, atmosféra vianočná liek na každý bôľ. Zabudnite na starosti, buďte stále šťastní, nech je pre Vás nový rok krajší ako krásny!

📨 Nech tichá hudba veselosti Vám počas celých sviatkov znie, nech ten rok nastávajúci Vám pokoj, šťastie a lásku prinesie.

 

Budeme radi, ak sa niektorým z prianí inšpirujete. Nezabudnite však, že osobný odkaz a želanie zo srdca je tým najvzácnejším. Či už sa rýmuje, alebo nie. 🙂