SECRET SANTA


Dúfame, že všetci, ktorí čítajú tento príspevok už vedia, že darčeky nenosí Ježiško 🙂 My sa ale radi vraciame do detských čias a chceme veriť v ten zázrak vianočný. Už tretí rok k nám do Lexiky chodí takzvaný „Secret Santa“. Túto hru priniesla naša projektáčka Olena a dá sa povedať, že sa už stala každoročnou tradíciou.

V DUCHU HESLA „HLAVNE NENÁPADNE“


Secret Santa alebo „Tajný Ježiško“ je zábavná predvianočná hra. Princíp hry je jednoduchý. Ide o vzájomné obdarovanie sa, bez toho, aby sme poznali darcu. Každý z tímu si vyžrebuje meno kolegu, ktorému kúpi alebo vyrobí symbolický darček.

Keďže ide o anonymnú výmenu darčekov, naozaj musí všetko prebiehať prísne tajne. Udržanie tajomstva dodáva hre zvláštnu atmosféru. Vyvrcholením hry je stretnutie pri stromčeku v našej zasadačke, kde si každý nájde svoj darček. Postupne si balíčky rozbaľujeme a vytešujeme sa z milých drobností.

Keďže sme tento rok kvôli korone nemohli žrebovať mená “osobne”, využili sme na to aplikáciu, ktorá nám vygenerovala a pridelila konkrétnu osobu z tímu. Áno, aj na takéto veci už existujú aplikácie, napríklad Elfster alebo Draw names.

Lexika Secret Santa 2018 Lexika Secret Santa 2019

Aj takáto malá aktivitka pomôže navodiť vianočnú atmosféru v práci a stmeliť akýkoľvek tím. Ak si vytiahnete akurát osobu, o ktorej toho veľa neviete, je to ideálna príležitosť na „tajné vyzvedanie“ a lepšie spoznávanie kolegov. 🙂