Kodaň vo farbách Lexiky

LEXIKA Ciferník27.11.2012 O Lexike Čas čítania: < 1 min.
Muž a žena vedľa stacionárneho bicykla
Čas čítania < 1 minúta

V dňoch 22. až 23. novembra sa Kodaň, hlavné mesto Dánska, stala miestom konania jedinečnej škandinávskej odbornej konferencie Nordic Translation Industry Forum 2012, zameranej na profesionálne preklady a jazykové služby.

Hlavnou témou bol outsourcing jazykových služieb a jeho rôzne podoby, skúsenosti, ako aj konkrétne prípadové štúdie (LEGO, Svenska Institutet či Nordea Bank).

Michal Kmeť , riaditeľ spoločnosti Lexika, si na konferencii nielenže vymenil skúsenosti týkajúce sa outsourcingu prekladateľských a jazykových služieb s kolegami zo zúčastnených prekladateľských spoločností, no navyše prinútil účastníkov bicyklovať sa! Ako sa mu to podarilo?

 

Lexika presvedčila účastníkov bicyklovať sa priamo na konferencii

Netradičnou formou sa spoločnosť Lexika rozhodla opäť podporiť dobrú vec – projekty pod záštitou charitatívnej organizácie Translators Without Borders (TWB – Prekladatelia bez hraníc) – a zároveň do nich zapojiť aj ostatných účastníkov.

Počas tzv. Social Hour, ktorá je na podobných podujatiach zvyčajne určená na neformálne rozhovory účastníkov a občerstvenie po konferenčnom dni, sa sála prostredníctvom stacionárneho bicykla a bežeckého pásu zmenila na malú telocvičňu a miesto ďalších aktivít.

Spoločnosť Lexika sa následne zaviazala za každý odbicyklovaný 1 km darovať na projekty organizácie TWB sumu vo výške 10 eur. Vďaka zápalu a bezprostrednosti účastníkov, ktorí sa aj napriek formálnemu oblečeniu rozhodli vydať zo seba maximum, sa spoločnými silami podarilo zvládnuť viac ako 15 kilometrov.

Následne spoločnosť Lexika tento počet svojím dodatočným príspevkom ešte zdvojnásobila sumu za odjazdené kilometre.

 

Celková vyzbieraná suma, ktorá putuje na účet TWB, tak dosiahla aj vďaka podpore ostatných sponzorov a účastníkov úctyhodných 1 670 eur. Sme radi, že sme týmto spôsobom dodali odbornej konferencii a jej neformálnej časti aj nový rozmer – pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Atmosféru a nasadenie účastníkov vám sprostredkujeme v tejto fotogalérii.

 

 
prekladateľská agentúra LEXIKA
LEXIKA

Sme tím ľudí s vášňou pre jazyky. Naším poslaním je pomáhať ľuďom komunikovať a navzájom sa dorozumieť. Už od roku 1993 pomáhame našim klientom napredovať.

Čítaj viac



Páči sa vám čo píšeme?
Povedzte to ďalej!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *