Technické preklady v Lexike teraz ešte kvalitnejšie

LEXIKA Ciferník15.11.2018 O Lexike Čas čítania: < 1 min.
Muž pracujúci s technickou dokumentáciou
Čas čítania < 1 minúta

Spoločnosť LEXIKA sa stala členom odborného združenia pre technickú komunikáciu tekom Europe e.V., ktoré je najväčšou svetovou profesijnou asociáciou pre technickú komunikáciu spájajúcu približne 9 000 odborníkov z tohto a príbuzných odvetví.

Podpora viacjazyčnosti a preklady odbornej literatúry bezprostredne súvisia s odvetvím technickej komunikácie.

Členstvo spoločnosti LEXIKA v združení tekom Europe nám prinesie rýchlejší prístup k informáciám z technického odvetvia, ktoré je úzko prepojené s poskytovaním prekladateľských služieb. Z toho budú jednoznačne profitovať aj naši zákazníci v podobe širšej ponuky kvalitnejších služieb.

 

člen tekom Europe_logo

Čo to je technická komunikácia?

Technická komunikácia je proces definovania, vytvárania a poskytovania informácií s cieľom bezpečného a efektívneho využívania rozličných produktov, najmä však technických systémov, softvérov alebo služieb. Tieto informácie sú najčastejšie distribuované vo forme textových a grafických informácií alebo iných nepriamych komunikačných prostriedkov.

V praxi to znamená, že každý produkt (od bežného nábytku, ktorý si môže spotrebiteľ zložiť doma sám, až po automatizovanú výrobnú linku) je spotrebiteľovi dodaný spolu s návodom. Tieto návody popisujú, ako produkt správne uviesť do prevádzky, ako ho inštalovať či inak pripraviť na používanie a následne ho aj bezpečne používať.

Prekladateľské služby sú pre technickú dokumentáciu prirodzeným partnerom, keďže množstvo produktov sa distribuuje celosvetovo a informácie o bezpečnom a efektívnom používaní produktov je potrebné zabezpečiť cieľovým skupinám v ich rodnom jazyku. V spoločnosti Lexika najčastejšie prekladáme technickú dokumentáciu, manuály a príručky pre odvetvia strojárenstva, energetiky, dopravy, zdravotníckej techniky a informačných technológií.

Potrebujete technický preklad? Napíšte nám na info@lexika.sk.

 
prekladateľská agentúra LEXIKA
LEXIKA

Sme tím ľudí s vášňou pre jazyky. Naším poslaním je pomáhať ľuďom komunikovať a navzájom sa dorozumieť. Už od roku 1993 pomáhame našim klientom napredovať.

Čítaj viac



Páči sa vám čo píšeme?
Povedzte to ďalej!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *