Lexika je novým členom Asociácie prekladateľských spoločností

LEXIKA Ciferník12.05.2014 O Lexike Čas čítania: < 1 min.
Asociácia prekladateľských spoločností Slovenska
Čas čítania < 1 minúta

Asociácia prekladateľských spoločností Slovenska zastrešovala doposiaľ 7 prekladateľských spoločností. Na zasadnutí správnej rady 15. apríla 2014 v Nitre sa Lexika

„Teší nás, že sme sa zaradili medzi úzku skupinu na Slovensku pôsobiacich prekladateľských spoločností, ktoré okrem rozvoja prekladateľského odvetvia tiež úzko spolupracujú so vzdelávacími inštitúciami na Slovensku. Naše skúsenosti budeme môcť odovzdať študentom a absolventom prekladateľských odborov,“ povedal Michal Kmeť, riaditeľ spoločnosti LEXIKA.

Lexika si od členstva sľubuje užšiu spoluprácu s ostatnými členmi ATC SK v oblasti komunikácie so vzdelávacími inštitúciami v SR za účelom zlepšenia prípravy absolventov, poskytnutia miest pre stážistov prekladateľských odborov a zvýšenie povedomia o prekladateľskom odvetví samotnom.

Sme presvedčení, že práca s nastupujúcou generáciou jazykových odborníkov je investíciou do budúcnosti, vďaka ktorej budeme môcť našim zákazníkom zabezpečiť vysoký štandard a kvalitu poskytovaných služieb.

Asociácia prekladateľských spoločností Slovenska bola založená v Nitre v roku 2006 a od roku 2007 je združená v Európskej asociácií poskytovateľov prekladateľských služieb EUATC sídliacej v Bruseli. Asociácia zastrešuje vybrané prekladateľské organizácie pôsobiace na Slovensku, ktoré si dlhodobo udržiavajú vysokú úroveň kvality a poskytujú profesionálne jazykové služby.

Cieľom ATC SK je združovať prekladateľské spoločnosti a zastupovať ich na stretnutiach s domácimi i zahraničnými inštitúciami a organizáciami. Spoluprácou so slovenskými univerzitami asociácia podporuje vzdelávanie a skvalitňovanie znalostí budúcich prekladateľov a tlmočníkov.

 
prekladateľská agentúra LEXIKA
LEXIKA

Sme tím ľudí s vášňou pre jazyky. Naším poslaním je pomáhať ľuďom komunikovať a navzájom sa dorozumieť. Už od roku 1993 pomáhame našim klientom napredovať.

Čítaj viac



Páči sa vám čo píšeme?
Povedzte to ďalej!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *