O čom bol tohtoročný budapeštiansky memoQ fest?

LEXIKA Ciferník12.05.2014 Pre prekladateľov Čas čítania: 2 min.
memoQ fest 2014
Čas čítania 2 min

MemoQ fest je konferencia používateľov softvéru memoQ (nástroj na počítačom podporovaný preklad od spoločnosti Kilgray z Maďarska). Táto budapeštianska konferencia spojená s workshopmi, školeniami, prezentáciami prípadových štúdií a noviniek sa tento rok konala už šiesty raz.

MemoQ fest sa uskutočnil v dňoch 7. až 9. mája 2014 v Budapešti. Bol o to prestížnejší, že sa zároveň oslavovalo i 10. výročie spoločnosti Kilgray a môže sa popýšiť i doposiaľ najvyššou účasťou návštevníkov z rôznych krajín.

Konferencia bola priestorom na stretnutie zákazníkov a partnerov z prekladateľského odvetvia, získanie nových informácií, výmenu skúseností a tradične príjemný networkingový program. Spoločnosť Lexika sa konferencie zúčastnila už piatykrát. Spoločnosť Kilgray vystihuje transparentnosť komunikácie, necítime sa byť len ich zákazníkmi či užívateľmi softvéru, ale skôr partnerom.

Niektoré z ohlásených funkcií najnovšej verzie memoQ 2014 R2 sú: filtrovanie textu v programe Photoshop, spájanie/rozdeľovanie segmentov v zobrazeniach, vkladanie tagov, projektové šablóny, lokalizácia obrázkov, odstraňovanie duplicitných položiek z prekladovej pamäte a terminologických slovníkov.

Vysoká úroveň a množstvo zaujímavých poznatkov z tejto konferencie nás motivovala sa istotne zúčastniť aj v nasledujúcich rokoch.

memoQ fest 2014

memoQ fest 2014

ukážka z prednášky memoQfest

 
prekladateľská agentúra LEXIKA
LEXIKA

Sme tím ľudí s vášňou pre jazyky. Naším poslaním je pomáhať ľuďom komunikovať a navzájom sa dorozumieť. Už od roku 1993 pomáhame našim klientom napredovať.

Čítaj viac



Páči sa vám čo píšeme?
Povedzte to ďalej!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *