Lexika je opäť bližšie k študentom

Simona Pralovska Ciferník14.11.2018 O Lexike Čas čítania: < 1 min.
Prednáška pre študentov prekladateľstva_Lexika
Čas čítania < 1 minúta

Spoločnosť Lexika dlhodobo spolupracuje so študentmi prekladateľských odborov formou prekladateľských stáží aj interných pozícií. Vďaka tomu môžu študenti nazrieť do reálneho sveta prekladateľského odvetvia a rozvíjať tie správne schopnosti, aby sa mohli stať profesionálnymi prekladateľmi.

Ďalšia príležitosť, ako odovzdať naše dlhoročné skúsenosti, sa nám naskytne 20. novembra 2018 na pôde Katedry translatológie Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Riaditeľ spoločnosti Lexika, Michal Kmeť, uvedie prednášku na tému Profesijné aspekty prekladu, počas ktorej študentom odovzdá svoje bohaté praktické skúsenosti a priblíži im reálne možnosti uplatnenia sa na prekladateľskom trhu. Obsahom prednášky bude predstavenie samotnej spoločnosti Lexika, ktoré bude doplnené o užitočné príklady z praxe a zameria sa aj na to, v čom spočívajú špecifiká odborných prekladov. Študenti tak budú mať príležitosť spoznať život v prekladateľskej spoločnosti a pripraviť sa na to, čo ich čaká po ukončení štúdia.

Sme presvedčení, že spolupráca so vzdelávacími inštitúciami, vyučujúcimi, ale aj so samotnými študentmi pomôže zvýšiť povedomie o prekladateľskom odvetí, najmä o jeho fungovaní v praxi, čo povedie k lepšej príprave budúcej generácie jazykových odborníkov.

Viac informácií o spolupráci so študentmi zverejníme už čoskoro.

 
Simona Pralovska
Simona Pralovska
Vendor manager

Svoju púť v LEXIKE som začala ešte počas študentských čias v roku 2017. Odvtedy mi LEXIKA, ľudia v nej i prekladateľské odvetvie prirástli k srdcu. Medzi moje každodenné výzvy patrí vyhľadávanie prekladateľských talentov. Popri tom sa venujem rozvíjaniu dobrých a otvorených vzťahov s našimi stálymi prekladateľmi, vďaka ktorým môžeme robiť to, čo nás napĺňa. Postupne sa k mojej náplni práce pričlenili aj marketingové aktivity a interné HR. Stereotyp mi teda v práci rozhodne nehrozí a každý deň sa naučím niečo nové. 🙃

Čítaj viac



Páči sa vám čo píšeme?
Povedzte to ďalej!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *